Huizen met zonnepanelen meer waard

huis-zonnepanelen

Mensen worden gelukkig steeds bewuster van het milieu en volgens onderzoek van Motivication zijn ook huizenkopers opzoek naar duurzame huizen. Er wordt steeds meer gelet op de stroomvoorziening en de isolatie van een huis. Een huis met zonnepanelen wordt daarom steeds aantrekkelijker. Huizen die zonnepanelen hebben worden op het moment daardoor sneller verkocht dan huizen zonder zonnepanelen. 

Geld of milieu

Mensen geven graag een gewenst antwoord. Op de vraag of mensen zonnepanelen zouden willen plaatsen, zeiden de meesten daarom ook ja. Eerder kwam er uit onderzoek dat mensen voornamelijk nadachten over zonne-energie omdat het goed is voor het milieu. “We willen onze kinderen tenslotte ook een mooie toekomst geven”. Uit het laatste onderzoek van Motivication blijkt dat geld een steeds grotere rol gaat spelen bij de aanschaf van zonnepanelen. Energie wordt steeds duurder en met de komst van de Chinese zonnepanelen wordt het steeds aantrekkelijker om ook zelf een paar panelen op het dak te leggen.

Geschikt en belasting

In Nederland zijn zo’n 2.6 miljoen huizen geschikt voor zonnepanelen. Driekwart van de huiseigenaren die nog geen zonnepanelen hebben, zeggen dit te overwegen. De kwart die dit niet doet, zegt dat de kosten te hoog zijn en de terugverdientijd te lang is. Op het moment is het zo dat huiseigenaren met zonnepanelen op het dak geen energiebelasting hoeven te betalen. Uit het onderzoek  kwam dat de meeste mensen er ook voor zijn dat er ook geen belasting gerekend moet worden als de zonnepanelen op een gemeenschappelijk dak van de Vereniging van Eigenaren liggen. Op dit moment moeten zij nog wel energiebelasting betalen.


Comments are closed.