Een milieuvriendelijk en energiezuinig huis

milieu nieuws energieIn het dagelijks leven krijgt het milieu een steeds grotere rol. Er zijn verschillende manieren om het milieu te ondersteunen, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat uw huis milieuvriendelijk is. Hieronder vindt u enkele tips waarmee uw huis milieuvriendelijker wordt en waar u tegelijkertijd kosten mee kunt besparen:

1. Let op het energielabel van een huis

Wanneer u van plan bent om een nieuw huis te kopen is het belangrijk om te letten op het energielabel. De woonlasten van de meeste mensen bestaan immers voor een groot deel uit energiekosten. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw huis is, waarbij A++ zeer zuinig is en G zeer onzuinig. Een energiezuinig huis is goed voor het milieu en kan u tevens veel geld besparen. Voor meer informatie over het energielabel, klik hier.

2. Zorg voor een goede isolatie

Een goede isolatie zorgt ervoor dat u minder energie hoeft te verbruiken om uw huis warm te krijgen en het zorgt er tevens voor dat u minder kosten kwijt bent aan energie. Manieren waarop u uw huis kunt isoleren zijn onder meer gevelisolatie, dakisolatie, dubbele beglazing en vloer- en bodemisolatie. Daarnaast is houtskeletbouw tegenwoordig een veel gebruikte methode om ervoor te zorgen dat een nieuwbouw huis goed geïsoleerd is.

3. Vervang uw oude Cv-ketel

Veel mensen hebben nog een oude Cv-ketel in huis staan en realiseren zich niet dat deze niet alleen minder goed voor het milieu is, maar dat deze ook meer energie verbruikt. Wanneer u nog een oude Cv-ketel thuis heeft staan is het wellicht een idee om deze te vervangen voor een nieuwe energiezuinige Cv-ketel.

4. Maak gebruik van de natuur

Veel mensen realiseren zich niet dat ze niet ze ook gebruik kunnen maken van de natuur om energie te besparen. Zo kun je redelijk wat kosten besparen door gebruik te maken van natuurlijk zonlicht in plaats van de verlichting in huis. Je bespaart hier niet alleen kosten mee, maar tegelijkertijd is natuurlijk zonlicht ook beter voor uw gezondheid. Voor enkele tips over natuurlijk zonlicht, klik hier.

Bij deze enkele tips waarmee u uw woning energiezuiniger maakt en waarmee uw huis tegelijkertijd milieuvriendelijker wordt. Deze tips besparen u dus niet alleen geld, maar ze dragen ook bij aan ons milieu. Een echte win-winsituatie.


Comments are closed.