De waarheid over e-sigaretten

E-sigaret gezond alternatief voor roken

E-sigaret gezond alternatief voor roken

Het heeft niet zozeer met Milieu te maken maar we willen dit toch even kwijt.

Het gebruik van de e-sigaret ligt onder vuur. Is dit terecht? Onderzoeken die aantonen dat het dampen schadelijk is voor de gezondheid komen in de bron altijd uit bij belanghebbenden, namelijk de tabaksindustrie en de farmaceutische industrie. Roken is big business en dat wil men graag zo houden. Zelfs onderzoeken van gerespecteerde instituten zoals Harvard bleken gefinancierd door “Big Tobacco” en “Big Pharma”.

Aan roken wordt flink verdiend, dus liegen ze ons voor

Terwijl de e-sigaret het beste alternatief is voor het roken van tabak, vertelt een groeiend aantal gezondheidsorganisaties zoals kankerfondsen, longfondsen en gesponsorde onderzoeksbureau’s je dat het onverstandig is om te gaan dampen. Bij dit soort organisaties werken over de hele wereld honderdduizenden mensen.

Deze organisaties willen hun boterham blijven verdienen en dus liegen ze tegen ons.

Er zijn tientallen onderzoeken gedaan door onafhankelijke instituten naar de e-sigaret. Hieruit blijkt o.a. dat;

 1. De e-sigaret tenminste 95% minder schadelijk is dan de tabaksvariant.
 2. Deze niet aanzet tot roken.
 3. Dampen (het “roken” van een e-sigaret) net zo “schadelijk” is als het inademen van lucht.
 4. Nicotine niet kankerverwekkend is, en vergelijkbaar is met de effecten van cafeïne.
 5. De damp (meedampen) onschadelijk is voor omstanders.
 6. In vergelijking tot nicotinepleisters, -kauwgom en -spray het hoogste slagingspercentage heeft als het gaat om stoppen met roken.

E-sigaret gedemoniseerd

Terwijl in Engeland de e-sigaret gepromoot wordt als het beste alternatief om te stoppen met roken, wordt in Nederland de e-sigaret gedemoniseerd en zwaar aan banden gelegd door de (r)overheid. Onder druk van lobbyisten van de farmaceutische en tabaks-industrie wordt het gebruik of zelfs het positief in het nieuws brengen van de e-sigaret op grove wijze ontmoedigd.

Alleen door het plaatsen van dit artikel riskeren we een bezoekje van oom agent en een boete! Dit vinden we uiteraard onacceptabel.

De waarheid

Gelukkig zijn er een enorm aantal onderzoeken verschenen van serieuze onafhankelijke bronnen. Hierin staat de waarheid over het gebruik van e-sigaretten en worden foute onderzoeken ontkracht.

Ben jij ook tegen de absurde regelgeving omtrent het elektronisch roken? Hieronder vind je een aantal berichten die je kunt delen in de strijd voor het recht om te dampen.


   One Comment


 1. Sjoerd
    05/05/2016

  Rook niet meer damp sinds bijna twee jaar voel mij veel beter meer lucht, en baal van de negatieve publiciteit wat betreft het dampen.