Besparingstips voor uw woning

Door de slechte economische omstandigheden zitten veel huishoudens momenteel krap bij kas. Hierdoor zijn vele gezinnen vaak genoodzaakt om bepaalde luxes op te geven om toch rond te komen. Gezinnen kunnen echter ook geld besparen op andere fronten. Onderstaand vindt u een overzicht van diverse woning gerelateerde tips waarmee u geld bespaart en bijdraagt aan een beter milieu.

  1. Elektriciteitsbesparing: een groot deel van het budget van een huishouden wordt besteed aan elektriciteit. Zorg er daarom voor dat u alleen elektriciteit verbruikt als dat nodig is. Maak verder gebruik van spaarlampen in het huis en zorg ervoor dat apparaten niet aanstaan als u ze niet verbruikt (ook niet op stand-by). Let verder bij de aanschaf van nieuwe apparaten op het energielabel.
  2. Verwarming: naast de kosten voor elektriciteit zijn huishoudens ook redelijk wat geld kwijt aan het verwarmen van de woning. Verwarm daarom alleen de kamers in huis waar het nodig is en zet de verwarming uit voor het slapen gaan. Zorg verder voor een goede ventilatie binnenshuis en zet de verwarming als het kan 1 graad lager. Tenslotte is het verstandig om eenmaal per jaar de leidingen te ontluchten.
  3. Verkoeling: in de hete zomermaanden maken veel mensen gebruik van airconditioning om de woning koel te houden. Dergelijke systemen zijn echter vaak energieverslinders en slecht voor het milieu. Er zijn goede alternatieven om uw huis koel te houden. Zo kunt u gebruik maken van buitenzonwering. Door middel van bijvoorbeeld houten luiken worden zonlicht en warmte buiten gehouden waardoor de woning koel blijft. Daarnaast zorgt een goede isolatie er ook voor dat uw woning koel blijft.
  4. Waterbesparing: tenslotte nog enkele tips om water te besparen. Zo is het aan te raden om een douche te nemen in plaats van een bad en gebruik te maken van een waterbesparende douchekop. Ook voor het toilet kan er een waterbesparend mechanisme geïnstalleerd worden. Verder is het verstandig om met een volle wasmachine te wassen en tenslotte moeten lekkende kranen direct worden gerepareerd.

Bovenstaand zijn enkele tips die u kunt gebruiken voor uw huishouden. Door deze tips te volgen kunt u veel geld besparen en levert u tegelijkertijd een positieve bijdrage aan het milieu.


Comments are closed.